Falu Jazzklubb 40 år. Ordförande Kjell Robertson om framtiden...!

Sista ordet i mina intervjuer från Falu Jazzklubbs 40-årsjubileum går till klubbens ordförande Kjell Robertson. Jag tackar alla som tagit del av dessa minnesbilder från 40 års verksamhet i Falu-jazzklubb. Samtidigt jag ber om överseende med att ljudkvaliteten inte varit den allra bästa. Jag ansåg ändå att de var värda att läggas som en historisk dokumentation av klubbens jubileumskväll

Falu Jazzklubb 40 år. Gunnar Hallin minns...!

Förre ordföranden och jazzpianisten Gunnar Hallin hade också en del att berätta om vid Falu Jazzklubbs 40-årsjubileum 2016-09-03 i soffhörnan hos Rolf Egil Bergström.

Falu Jazzklubb 40 år. Leif Borgert minns tiden med Falu Storband

Även saxofonisten Leif Borgert gästade Falu Jazzklubb i samband med 40-årsjubiléet 2016-09-03. Under 10 år var han ledare för Falu Storband och mindes bl a vilken betydelse jazzklubben hade för bandets sammansättning. Rolf Egil Bergström intervjuar.

Falu Jazzklubb 40 år. Monica Ringsén minns....

Under många år var Monica Ringsén sekreterare i Falu Jazzklubb. I samband med klubbens 40-årsjubileum 2016-09-03 berättade hon minnen om saxofoner och bullar för publiken. Rolf Egil Bergström intervjuade

Falu Jazzklubb 40 år. Ulf Magnusson minns...!

Dags att släppa fram ytterligare en av de verkliga veteranerna i Falu Jazzklubb, nämligen basisten och sångaren Ulf Magnusson. Så här mindes han några episoder ur klubben 40-åriga historia när Rolf Egil Bergström intervjuade honom på jubileumsdagen 2016-09-03.

Falu Jazzklubb 40 år. Åke Gullberg minns...!

Här fortsätter serien med de intervjuer Rolf Egil Bergström gjorde i samband med Falu Jazzklubbs 40-års jubileum 2016-09-03. Några minnesbilder från basisten Åke Gullberg som kom till klubben under tidiga 1980-talet ger han här i samband med jubileumsfesten den 3 september 2016.

Falu Jazzklubb 40 år. Monika Pettersson minns...!

Här fortsätter serien med de intervjuer Rolf Egil Bergström gjorde i samband med Falu Jazzklubbs 40-års jubileum 2016-09-03. Monika Petterson berättar några minnen om framlidne maken, trumpetaren Uno Pettersson, som var med och grundade jazzklubben

Falu Jazzklubb 40 år. Kjell Hägglund minns....!

I samband med att Falu Jazzklubb firade 40 år intervjuade Rolf Egil Bergström ett antal medlemmar om deras minnen kring klubben. En av dem var Kjell Hägglund som varit aktiv sedan starten i både Faluns och Borlänges jazzklubb. Det här är några av hans minnen från klubbens 40-åriga historia.

Jan-Olov Lindholms unga jazzår

I samband med Falu Jazzklubbs 40-årsjubileum intervjuade Rolf Egil Bergström ett antal medlemmar om deras minnen från klubbens verksamhet. En av dem var Laila Söderlund, syster till grundaren Jan-Olov Lindholm, som kunde berätta om Jan-Olovs tidiga jazzintresse.

En härlig jubileumsdag med Falu Jazzklubb

EN JUBILEUMSDAG VÄRD ATT MINNAS
blev det när Falu Jazzklubb firade 40 år på Gamla Elverket i Falun den 3 september. Tack vare storartade insatser av alla medverkande musikanter och personal på Gamla Elverket artade sig eftermiddagen och kvällen till en härlig hyllning av jazzen i allmänhet och några av klubbens initiativtagare Jan-Olov Lindholm och Uno Pettersson i synnerhet.
Den fotoutställning som klubben ställt i ordning i foajén väckte också berättigat många minnen av klubbens många milstolpar. Många av de som jobbat för klubben under åren delgav generöst sina personliga minnen under festmåltiden.
ETT STORT TACK TILL ALLA MEDVERKANDE MUSIKANTER OCH PERSONAL PÅ GAMLA ELVERKET FRÅN STYRELSEN FÖR FALU JAZZKLUBB!

Ulf-Ingers med Kjell till 40-årsjubiléet

En försmak av vad som väntar på Falu Jazzklubbs 40-årsjubileum fick jazzvännernas i Stadsparken i Falun den 17 juli då gruppen Ulf-Ingers med Kjell framträdde, för dagen förstärkta med den fine trumpetaren Kjell Berglund, tillfälligt hemma från England. Så här lät deras version av välkända "Exactly Like You".

Chet Baker på Borlänge Jazz Open - ett dramatiskt minne

1984 var ett år att minnas för såväl Falu Jazzklubb som för Borlänge Jazz Open. Det var det året som trumpetaren Chet Baker medverkade i såväl Borlänge som Falun. Men i Borlänge höll det hela att gå helt åt skogen på grund av en penningkonflikt. Den som räddade situationen var Sven-Erik Borg i Borlänge som här berättar historien för Rolf Egil Bergström.

Falu Jazzensemble var navet i när Jazzklubben bildades

Det var två jazzmusikanter som hade en särskild betydelse när Falu Jazzklubb bildades, nämligen saxofonisten Jan-Olov Lindholm och trumpetaren Uno Pettersson. Jan-Olov var den som satte samman Falu Jazzensemble som bildade stommen i den krets som sedan grundade Falu Jazzklubb i mitten på 1970-talet.

Här ett par exempel på hur den gruppen lät vid den tiden i ett par radioinspelningar från 1978 och 1984 som jag lånat ur Kjell Hägglunds fina arkiv.

Jazzmusikern Leif Borgert minns sitt 80- & 90-tal i Falun

Jazzsaxofonisten och pianisten Leif Borgertd minns i denna Skypeintervju sitt 80 & 90-tal i Falun. Rolf Egil Beregström intervjuar. Hans skrift kan Du läsa och tanka ned från facebooksidan.

Leif Borgerts nedtecknade minnen kan man hämta från facebooksidan.

Här kan man också höra hur Mulliganettes i en inspelning från 1991.

Paret Kjell och Inger Hägglund i Tronjö, Borlänge minns väl hur de första åren med Falu Jazzklubb tedde sig. Här berättar de för Rolf Egil Bergström.